Στον Όμιλο Σαββίδη το 60% της Σουρωτή Α.Ε.

Στον έλεγχο του επιχειρηματικού ομίλου «Belterra», ο οποίος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται πλέον το 60% των μετοχών της «Σουρωτή ΑΕ», μετά την απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10,9% από τον Δήμο Θέρμης.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι της «Belterra», η οποία ήδη κατείχε ποσοστό άνω του 48%, προσήλθαν το πρωί στη σχετική δημοπρασία και κατέθεσαν προσφορά στην τιμή των 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Από την πώληση των μετοχών, ο δήμος θα εισπράξει περίπου 1,8 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις κοινής ωφέλειας, κυρίως έργα αποχέτευσης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής ΑΕ» κατά 4,6 εκατ. ευρώ, σε εφαρμογή απόφασης της έκτακτης γενικής της συνέλευσης στις 5/2/2017. Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η πλευρά Σαββίδη αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της.

Από την πλευρά της, η Coca Cola HBC κατέχει το 18,1% του μετοχικού κεφαλαίου της «Σουρωτής», χωρίς να συμμετάσχει σε καμία από τις δημοπρασίες (ου δήμου Θέρμης και του αγροτικού συνεταιρισμού της Σουρωτής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ