Στον Μητσοτάκη ο Μεριβάκης

dimarxos farkadonas

Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης και ο Δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αναγνώστου , συνοδευόμενοι από τον συντοπίτη μας Κωνσταντίνο Μπουγά .

Στη συνάντηση τέθηκε το μείζων θέμα της τεράστιας έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που δημιουργεί σοβαρότατο κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους συμπολίτες και καθιστά το Δήμο δυσλειτουργικό .

Ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στο Δήμο , που αγγίζουν το 60%.Επίσης σημαντικό ήταν και το θέμα της αξιολόγησης των Δημοτικών υπαλλήλων .Κοινή άποψη όλων και του Δημάρχου είναι ότι δεν μπορεί σήμερα εν έτη 2014 οι Καλλικρατικοί Δήμοι να στηρίζουν τη λειτουργία δομών και υπηρεσιών με συμβασιούχους υπαλλήλους δίμηνης σύμβασης .

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φυλάκων Ιωάννης Αναγνώστου συζήτησε με τον Υπουργό για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα και την μεγάλη αδικία που δημιουργήθηκε στις αποδοχές μεταξύ υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των συναδέλφων τους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνονται οι υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ, οι οποίοι σε ορισμένα υπουργεία και δημόσιους φορείς, είναι αυτοί που «σηκώνουν» το μεγαλύτερο όγκο εργασίας.

Ο Υπουργός συμφώνησε με τις απόψεις του Δημάρχου και του Προέδρου και ορίστηκε μια εκ νέου συνάντηση σε 15 ημέρες .

.

.