Στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας μέλη του Συνδέσμου Υδραυλικών ν. Τρικάλων για το φυσικό αέριο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Τρικάλων Νίκος Βαλομάνδρας και το μέλος της διοίκησης Κώστας Πολύζος.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας έγινε σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας γεγονός που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στα τοπικά νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ήδη πριν από 2,5 χρόνια ο τότε Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, είχε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες για την έλευση του αερίου στην περιοχή, με επιστολή που είχε κοινοποιήσει στην αρμόδια εταιρία φυσικού αερίου, ΕΔΑ Θεσσαλίας, ζητώντας την επέκταση και στο Δήμο Φαρκαδόνας. χωρίς όμως μέσα σ’ αυτό το διάστημα να υπάρξει αποτέλεσμα.

Τώρα φαίνεται είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για μια θετική εξέλιξη, κάτι στο οποίο συμφώνησαν τόσο ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, όσο και τα μέλη του συνδέσμου υδραυλικών, αφού τα πλεονεκτήματα που θα φέρει μια τέτοια κίνηση για την ευρύτερη περιοχή θα είναι μεγάλα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Βαλομάνδρας ζήτησε από το Δήμαρχο να έρθει σε επαφή με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ Θεσσαλίας Λεωνίδα Μπακούρακαι με τεχνικά στελέχη προκειμένου να συζητήσουν όλα τα απαιτούμενα που σχετίζονται με το θέμα καθώς επίσης να παραδώσει το σχέδιο πόλης της Φαρκαδόνας, όπως επίσης και στοιχεία γύρω από τον αριθμό των οικιών. Σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί η έλευση στον οικισμό της Φαρκαδόνας και μετέπειτα θα εξεταστεί η επέκταση στο υπόλοιπο φάσμα του Δήμου.

Με δεδομένο ότι οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών έργων, ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συνεχίσει εντατικά τις προσπάθειές του για να αποτελέσει έναν από τους πρώτους μικρομεσαίους Δήμους της Κεντρικής Θεσσαλίας με σύνδεση στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου.