Στον Αντιδήμαρχο Άκη Αναστασίου μέλη της διοίκησης του ΕΚΤ με τις σχολικές καθαρίστριες

Τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων Άκη Αναστασίου, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Παναγιώτης Διαμαντόπουλος και το μέλος της διοίκησης Θωμάς Χαχάμης, συνοδεύοντας μέλη του σωματείου σχολικών καθαριστριών για μια σειρά αιτημάτων που έχουν.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN, οι εργαζόμενες που απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων, έθεσαν υπόψη του Αντιδημάρχου μια σειρά αιτημάτων όπως είναι το εργασιακό καθεστώς τους (εργάζονται με σύμβαση έργου αναλαμβάνοντας υπηρεσία κάθε Σεπτέμβριο και η οποία λήγει με την λήξη του σχολικού έτους), η αμοιβή τους δεν υπολογίζεται με βάση τις ώρες εργασίας, αλλά με βάση τον καθαρισμό ανά αίθουσα διδασκαλίας, πληρώνονται περίπου τρεις φορές το χρόνο κ.α.

Οι σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες είναι περίπου 12.500 πανελλαδικά, εκπροσωπώντας 30 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις,διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ασφάλεια στην εργασία, εφαρμογή ίσως όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ με υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας κλπ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου δεσμεύθηκε να προωθήσει αρμοδίως τα αιτήματα των καθαριστριών, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η παρέμβαση διεκδίκησης και πάλι του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων-μετά από καιρό-στα αιτήματα των εργαζομένων.