Στον Αλέξη Τσίπρα απένειμε η νορβηγική επιτροπή το Νόμπελ Μνημονίου

tsipras xamogelo

Η νορβηγική επιτροπή απένειμε στον Αλέξη Τσίπρα το Νόμπελ Μνημονίου, το οποίο δίνεται φέτος για πρώτη φορά. Από φέτος, η Νορβηγία, εκτός από το Νόμπελ Ειρήνης, θα απονέμει και το Νόμπελ Μνημονίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Λιβ Ούλμαν χαιρέτισε την αποφασιστική συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στην εξάπλωση των Μνημονίων στην Ελλάδα.

Η Λιβ Ούλμαν εξέφρασε την ελπίδα η βράβευση του Αλέξη Τσίπρα με το Νόμπελ Μνημονίου να λειτουργήσει ως έμπνευση για όσους προάγουν την λιτότητα, τον ραγιαδισμό, την εξαπάτηση και την καταλήστευση των πολιτών.

Η αναπάντεχη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα με το Νόμπελ Μνημονίου αποτέλεσε αιτία πανηγυρισμών στην Ελλάδα, μια χώρα που δεν είχε αντιληφθεί πως τα Μνημόνια θα την οδηγούσαν σε ένα ακόμα Νόμπελ.

Η βράβευση του Αλέξη Τσίπρα με το Νόμπελ Μνημονίου έχει γεμίσει φθόνο την Άνγκελα Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι σκέφτονται να ζητήσουν την κατάργηση του Μνημονίου στην Ελλάδα, ώστε να αναγκαστεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει το Νόμπελ.

Αγανακτισμένοι φέρονται να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, επειδή η νορβηγική επιτροπή έδωσε το Νόμπελ Μνημονίου μόνο στον Αλέξη Τσίπρα και όχι και σε αυτούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε συγκινημένος για την βράβευσή του με το Νόμπελ Μνημονίου και είπε πως το Νόμπελ του ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Όπως και το Μνημόνιο

 

pitsirikos.net