Στολές από ανακυκλωμένα πλαστικά για τα πληρώματα της EasyJet

H EasyJet ανακοίνωσε ότι όλες οι στολές των πληρωμάτων της θα είναι φιλικές στο περιβάλλον. Η βρετανική πολυεθνική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ίδρυσε ο ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιώαννου θα συνεργαστεί με την εταιρεία Tailored Image από την Βόρειο Ιρλανδία στην δημιουργία αυτών των νέων οικολογικών στολών για τα πληρώματα της.

Για την δημιουργία κάθε στολής θα ανακυκλώνονται 45 πλαστικά μπουκάλια. Στην διαδικασία παραγωγής των υλικών από τα οποία θα κατασκευάζονται οι στολές θα χρησιμοποιούνται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώστε το όλο εγχείρημα να είναι φιλικό στο περιβάλλον. Οι πρώτες νέες οικολογικές στολές θα δοθούν σε εργαζομένους της EasyJet εντός του Αυγούστου. Θα χρειαστούν πάντως πέντε έτη ώστε να αντικατασταθεί και η τελευταία στολή της εταιρείας με μια ανακυκλωμένη.

Υπολογίζεται ότι θα ανακυκλωθούν περίπου 2,7 εκατ. πλαστικά μπουκάλια για να κατασκευαστούν οι νέες στολές. Εκτός από φιλικές στο περιβάλλον οι νέες στολές σύμφωνα με τους δημιουργούς τους είναι πιο ανθεκτικές, φθείρονται πιο δύσκολα άρα δεν θα χρειάζονται συχνή αντικατάσταση κάτι που επίσης περιορίζει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή νέων στολών.

Οι νέες στολές έχουν επίσης μεγαλύτερη ελαστικότητα από τις συμβατικές κάτι που σημαίνει θα εφαρμόζουν καλύτερα στους εργαζομένους και θα αισθάνονται πιο άνετα μέσα σε αυτές. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης της EasyJet να μην χρησιμοποιεί πλαστικά αντικείμενα στις πτήσεις της. Πάντως η εταιρεία δέχεται κριτική όσον αφορά την χρήση των καυσίμων στις πτήσεις της αλλά και την πολιτική στον σχεδιασμό των δρομολογίων της που σύμφωνα με τις καταγγελίες έχουν αυξημένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

naftemporiki.gr