Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Φρούριο Τρικάλων, η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις-Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις νέες συνθήκες», ανοίγοντας έτσι ουσιαστικά τον διάλογο για το 3ο Συνέδριο του κόμματος.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η πρώην Υπουργός και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Βίτσας, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, η ψήφος των αποδήμων, κατηγορώντας την παράλληλα για την επανεμφάνιση ενός νεοφιλελεύθερου προσώπου.
Ανέφεραν επίσης ότι αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά, ενώ έκαναν λόγο και την μεγάλη διαδικασία που υπάρχει σε πανελλήνιο επίπεδο για την πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα στις ευρύτερες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα η εκδήλωση αποτέλεσε προσκλητήριο σε όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και στους προοδευτικούς πολίτες του Νομού, να ενταχθούν δυναμικά στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το 3ο Συνέδριο να είναι αντάξιο των προσδοκιών του αριστερού και προοδευτικού κόσμου.