Στόχος η επίτευξη των 165 «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία

vouli exoter

Ο αριθμός 165 είναι το κρίσιμο όριο για το Μαξίμου στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τετάρτη.

Κάτω από αυτό το όριο, παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, «τα πράγματα θα είναι απαγορευτικά», οτιδήποτε παραπάνω «εγγράφει υποθήκες για την κρίσιμη τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου».

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Δήμας έχει πραγματοποιήσει κύκλο τηλεφωνική επαφών με τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνικές επαφές με κάποιους από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ειδικά όσοι στο παρελθόν έδειξαν θετικοί να πουν «ναι» στην εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Την ίδια ώρα η Ν.Δ. βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα. Η συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων, με ευθύνη της Συγγρού, προχωρά και στόχος είναι οι λίστες πανελλαδικά να είναι έτοιμες πριν την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή. Η λογική είναι ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο στην απευκταία περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και «δεν πρέπει να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο».

.naftemporiki.gr