Στο τραπέζι τρίτη δόση εμβολίου πριν το εξάμηνο

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και δεν απέκλεισε να γίνει και πάλι επίταξη ιατρών, ενώ αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει και πλήρως εμβολιασμένοι βρίσκονται σε ΜΕΘ.

«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών». Αυτό τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στη σκιά των αναφορών για νοσοκομεία στα όρια και υγειονομικό προσωπικό που καταρρέει από την κούραση – «λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση.

Δεν κουράστηκαν τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια μάχονται στο πλευρό των ασθενών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Σιώτου πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Νότια Ελλάδα δεν πιέζεται. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.

Μάλιστα απέρριψε τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει νωρίτερα, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία έκανε λόγο για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην εφημερία του «Γεννηματάς».

Στο τραπέζι νωρίτερα η τρίτη δόση

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η πλειονότητα των εμβολιασμένων που βρίσκονται σε ΜΕΘ έχουν περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού και γι’ αυτό το λόγο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους έξι μήνες που έχει αποφασιστεί σήμερα. Η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Αναφερόμενος στα αντιικά φάρμακα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία Merck για να κάνει την παραγγελία για το αντιικό χάπι κατά του κορονοϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer.

dikaiologitika.gr