Στο θεματικό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ τρικαλινή αντιπροσωπεία του δήμου Τρικκαίων

kede

Την εμπειρία του Δήμου Τρικκαίων στα προγράμματα αντιμετώπισης της κρίσης, μετέφερε στο σχετικό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το προσυνέδριο ήταν αφιερωμένο στο ευρύ πλέγμα σχέσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής. Στην προσυνεδριακή αυτή διαδικασία παρέστη σημαντική αντιπροσωπεία από τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση πολιτικών που ελαφραίνουν τις συνέπειες της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο Δήμος υλοποιεί τις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, με το πρόγραμμα «Συνεισφέρω» (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Κέντρο Ημερήσιας φροντίδας). Αυτές συμπληρώνονται από άλλες δράσεις (Κοινωνική Δομή Μουσικής και Χορού, Κοινωνική Δομή Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σε συνεργασία με ιδιώτες της πόλης μας).

Ειδικά για το πρόγραμμα «Συνεισφέρω», το μοναδικό στη Θεσσαλία, που άλιστα εξυπηρετεί και άτομα από άλλους Δήμους, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του. Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα εξυπηρέτησης συνδημοτών, στη στήριξη της κοινωνίας και στη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και σε παρατηρήσεις που σχετίζονται με τη βελτίωσή του. Ουσιαστικά, παρουσίασε δράσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης, στη βάση της εμπειρίας που μέσα σε σύντομο διάστημα αποκτήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων.

Επίσης, πρόσθεσε την αναγκαιότητα, να εστιάσει η Αυτοδιοίκηση στην τεχνολογία που αναπτύσσεται στον τομέα της Υγείας. Υπενθύμισε τα προγράμματα που υλοποιεί η εταιρία του Δήμου, η e-trikala ΑΕ (SUSTAINS, Renewing Health, United for Health) και τα οποία αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα ψηφιακών εργαλείων, που ενδιαφέρουν σήμερα το σύνολο των Επαγγελμάτων υγείας και, κυρίως, τον πολίτη.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στον Δήμο Τρικκαίων οι δράσεις αυτές συμπληρώνονται από την υλοποίηση ενός ευρύτερου, συμπληρωματικού προγράμματος, για την «Επισιτιστική και Υλική Συνδρομή 2014 – 2020), με διευρυμένο τον αριθμό των ωφελουμένων τρικαλινών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά άμεσα.

Επίσης, ο Δήμος έχει ήδη σχεδιάσει και ετοιμάζεται να υποβάλλει προς έγκριση, το πρόγραμμα για την επέκταση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και το απόγευμα, με πολλαπλά οφέλη σε μαθητές, γονείς, άνεργους εκπαιδευτές/εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτική εξωσχολική διαδικασία.

Επομένως, το θεματικό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ με θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και ζητήματα απασχόλησης και κοινωνικής οικονομίας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τρικαλινής αντιπροσωπείας, πολλά μέλη της οποίας είναι μέλη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Μετείχαν, συγκεκριμένα, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Αναστασίου, Βασιλένα Μητσιάδη, Χρυσόστομος Κυρίτσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Ντίνα Δήμα, η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Εφη Λεβέντη, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Σοφία Αλεστά, το μέλος τη Επιτροπής Απασχόλησης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Ψύχος και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εφη Μερτσιώτη.

papastergiou kede1

.