Παράλληλα με την ανακοίνωση του κόμματος στις 28 Φεβρουαρίου 2026 θα παρουσιαστεί η Επιτροπή των Σοφών
Ανήμερα της τραγωδίας των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2026 στην πλατεία Συντάγματος, σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, έχει αποφασίσει να ανακοινώσει το νέο κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού. Η ανακοίνωση θα γίνει σε ανοιχτή εκδήλωση-συλλαλητήριο που η ίδια ως πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών θα οργανώσει και μαζί με την ανακοίνωση του νέου κόμματος θα υπάρξει παρουσίαση κάποιων εκ των συνεργατών της που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο κόμμα. Η Μαρία Καρυστιανού στην ανακοίνωση του νέου κόμματος, θα παρουσιάσει την ομάδα… σοφών που ετοιμάζει προτάσεις, όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, για την Υγεία και την Παιδεία.
Με δεδομένη λοιπόν την απόφαση για τη δημιουργία νέου κόμματος, θα υπάρξουν σκληρές πολιτικές αντιδράσεις. Ήδη αρκετοί συγγενείς θυμάτων που μετέχουν στον Σύλλογο που έχει ιδρυθεί και η Μαρία Καρυστιανού είναι πρόεδρος έχουν θέσει θέμα απομάκρυνσής της εφόσον σχεδιάζει να πολιτευθεί θεωρώντας πως κάτι τέτοιο αλλοιώνει τον σκοπό τους και στέλνει λάθος μήνυμα.
Ότι και συμβεί πάντως στο εσωτερικό του Συλλόγου των θυμάτων στα Τέμπη, η δημιουργία νέου κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού μπορεί να μην επηρεάζει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όμως προκαλεί και αναταράξεις σε τμήμα του πολιτικού σκηνικού που βρίσκεται στα αριστερά και στα δεξιά της ΝΔ και κυρίως στο νέο κόμμα Τσίπρα, στην Πλεύση Ελευθερίας, την Ελληνική λύση και τη Νίκη που δύσκολα θα επιβιώσει στις εκλογές.
Συμπερασματικά, η δημιουργία και η ανακοίνωση στις 28 Φεβρουαρίου 2026 του νέου κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα λεγόμενα “αντισυστημικά” κόμματα. Ήδη τροχιοδεικτικές βολές εξαπολύουν μέσα από αρθρογραφία πολιτικοί αρχηγοί που μέχρι πρόσφατα είχαν μόνο θετικά για την ίδια και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία σε ορισμένες πλευρές του πολιτικού συστήματος ειδικά σε όλους όσοι επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την τραγωδία των Τεμπών ως σωσίβιο για την πολιτική τους επιβίωση.
fimotro.gr
