Στο Ράδιο Ζυγός για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών οι Χρήστος Τρικάλης και Νίκος Πασχάλης

Καλεσμένοι των δημοσιογράφων Γιάννη Πιτσογιάννη και Δημήτρη Παδιού στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση» στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι Πρόεδροι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης και ΕΛΜΕ Τρικάλων Νίκος Πασχάλης, οι οποίοι μίλησαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος και με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, είναι μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση, εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Οι δύο Πρόεδροι ανάλυσαν και την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, ρίχνοντας σοβαρές ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση  με τις καταργήσεις, υποβαθμίσειςκαι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που προωθεί.

Χθες είχε κηρυχθεί από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ωστόσο η εικόνα της συγκέντρωσης στα Τρίκαλα ήταν μάλλον αποκαρδιωτική, αφού συμμετείχαν σ’ αυτή μόλις λίγες δεκάδες εκπαιδευτικών.