Στο Πειραιά για το μνημόσυνο του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου η Κατερίνα Παπακώστα

 Στο Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη, να συμμετάσχει στις εκδηλώσει τιμής στη μνήμη του Πειραιώτη πεσόντα στα Ίμια, Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, με αφορμή την θλιβερή επέτειο της 31ης Ιανουαρίου 1996.

 Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του αδελφού του ήρωα Βλαχάκου, Βουλευτή Α’ Πειραιά, Νίκου Βλαχάκου.

Η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε μετά την κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Βλαχάκου «Η μνήμη των ηρώων μας, όπως ο Αντιναύαρχος Βλαχάκος, ο υποπλοίαρχος Καραθανάσης και ο αρχικελευστής Γιαλοψός, που υπερασπιζόμενοι την πατρίδα με αυταπάρνηση, έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, πρέπει να τιμάται πάντοτε για να μας θυμίζει πως τίποτα απ’όσα με ευκολία απολαμβάνουμε σ΄αυτή τη χώρα, με την ελευθερία να αποτελεί το βασικότερο αγαθό, δεν αποκτήθηκε δίχως κόπο και θυσία. Αιωνία τους η μνήμη»!