Στο πανελλήνιο φεστιβάλ κωμωδίας ο “dr Φροϋνώντεν”

1980056 285082

Ο “dr Φροϋνώντεν” γράφτηκε και προσαρμόστηκε στις ανάγκες της θεατρικής ομάδας «Ανάβασις» και μετά από μια δημιουργική διαδικασία οχτώ μηνών, το έργο είναι έτοιμο και γίνονται οι τελικές πρόβες.
Το τρικαλινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση για τρεις ημέρες (29, 30, 31 Μαΐου) στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, πριν αυτή ταξιδέψει στην Αθήνα τον Ιούνιο για να λάβει μέρος στο πανελλήνιο φεστιβάλ κωμωδίας στο θέατρο Eliart στο Βοτανικό, διεκδικώντας μια θέση στα βραβεία. Σκοπός της ομάδας είναι να περάσει η παράσταση στις τρεις καλύτερες του φεστιβάλ και μετά στον τελικό να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο.

Ο “dr Φροϋνώντεν” είναι μια σουρεαλιστική, απόλυτα απελευθερωτική σάτιρα-επιθεώρηση-κωμωδία, σε ύφος κόμικ, ένα σχόλιο στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο “κάτω κόσμος” περνάει κρίση και βάζει εμπρός ένα γενναίο σχέδιο για να την καταλύσει. Στον “πάνω κόσμο”, ο dr. Φροϋνώντεν, ταγμένος κι αυτός, χωρίς να το ξέρει, στην ίδια ακριβώς αποστολή.
“Έχουμε χρέος να ληστέψουμε όλες τις τράπεζες του γαλάζιου πλανήτη. Να αγοράσουμε τις μετοχές και να κλείσουμε όλες τις φαρμακοβιομηχανίες”, λέει.

Έτσι μοιραία οι δύο αποστολές συναντώνται. Αν μας ρωτάτε τι θα προκύψει από αυτό το καρμικό συναπάντημα…χμ!… Αλλά μην ξεχνάτε πως πάντα στο τέλος θριαμβεύει… ο έρωτας.
Συγγραφείς: Γιάννης Σαπάκος – Ελένη Γκουζίνη
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Καρανίκας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βασίλης Νανάκης, Ελένη Γκουζίνη, Άγγελος Αντωνίου, Αντωνία Γαλανάκη, Θέμης Νταραράς, Ρούλα Αζναουρίδη, Φάνη Μπούκα.
Φωτογραφίες: Γιώργος Κώτσης
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων. Οι συντελεστές της παράστασης βρήκαν για ακόμη μια φορά συμπαράσταση και βοήθεια από το Δήμο Τρικκαίων και συγκεκριμένα στο πρόσωπο της κ. Βάσως Κάκλα που βοηθά για τέταρτη φορά την ομάδα στις παραστάσεις της. Μια θεατρική ομάδα που ήδη κέρδισε ένα πρώτο βραβείο πριν τρία χρόνια στο φεστιβάλ ελληνικού έργου με το «Μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού.

.