Στο Νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων η Παναγιώτα Δριτσέλη

 

dritseli_new

 

 

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Τρικάλων, με επικεφαλής την Βουλευτή κ. Δριτσέλη Παναγιώτα, συνοδευόμενη από τους κ. Σίμο Ιωάννη, κ. Αγγελική Κομπόλια και κ. Βασίλη Σιμορέλη, επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων μετά από πρόσκληση του Διοικητή του κ. Ευθυμιάδη, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη συγχώνευση του ιδρύματος με το  Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ) Καρδίτσας. Στο πλαίσιο της συνάντησης η αντιπροσωπεία συνομίλησε επίσης με τους εργαζομένους του Θεραπευτηρίου, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους για το μέλλον του ιδρύματος, αλλά και της εργασίας τους.

Όπως επισημάνθηκε, η μελλούμενη συγχώνευση θα υποβαθμίσει ιδιαίτερα την ποιότητα των παροχών φροντίδας του Θεραπευτηρίου καθώς θα επιφέρει μειώσεις προσωπικού και υποχρεωτική μετακίνηση αρκετών εργαζομένων στην Καρδίτσα. Επίσης, η συγχώνευση αυτή θα στερήσει από το ίδρυμα την διοικητική του αυτονομία, καθώς προβλέπεται η δημιουργία ενός κεντρικού οργάνου διοίκησης, το οποίο θα λειτουργεί περισσότερο σαν οικονομικό διευθυντήριο και όχι με κριτήριο την ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Θα πρέπει να επισημανθεί εντούτοις, ότι το Θεραπευτήριο παρουσιάζει πληρότητα κλινών 100%, διαθέτει άριστα κατηρτισμένο προσωπικό, εξυπηρετεί εκτός από την περιοχή των Τρικάλων, τις αντίστοιχες της Καρδίτσας, του Βόλου αλλά και της Λάρισας, διαθέτει πρότυπες υλικοτεχνικές υποδομές και βέβαια είναι υγιέστατο οικονομικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι αντίθετος με τον απαράδεκτο νόμο που από πέρυσι τον Νοέμβριο στοχεύει στην συρρίκνωση των προνοιακών δομών της χώρας, συμπορευόμενος με τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών. Σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη λογική που θέλει να επιβάλλει η κυβερνητική τρόικα, επιθυμούμε την στήριξη όλων των δομών υγείας και πρόνοιας και την επέκτασή τους, σε μία συγκυρία όπου ο κοινωνικός ιστός απειλείται από την νέα μνημονική λαίλαπα.