Στο Μύλο Ματσόπουλου το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

38_kne

«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται… Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία».

 

Το σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ, αναδεικνύει την αλληλεγγύη και τη συμμαχία που θα πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, αλλά και την ανάγκη να πάρει ο λαός την κατάσταση και την εξουσία στα χέρια του.

Στα Τρίκαλα, το 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ» ανοίγει τις πύλες του στις 7 Σεπτέμβρη στο Μύλο Ματσόπουλο, ενώ θα προηγηθούν προφεστιβαλικές εκδηλώσιες σε Αρδάνι,Φαρκαδόνα και Καλαμπάκα μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Συζητήσεις, Αφιερώματα,Συναυλίες, Θεατρικές Παραστάσεις,καθώς επίσης αθλητικές δραστηριότητες και πρωτάθλημα σκάκι.Στο χώρο του φεστιβαλ θα λειτουργούν, εκτός απο τα θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο και χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Για ακόμα μια χρονια οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα αποτελέσουν αφορμή για το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή φέρνοντας κοντά νέους και νέες που “δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό” , “που βολεύονται μόνο στο δίκιο”.

 

 

Νεοι και νέες, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και σπουδαστές, νέα ζευγάρια πλαισιώσουν και φέτος τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ και αντιστέκονται σε όσους τους θέλουν ανοργάνωτους, σκλάβους,απομονωμένους, δίνοντας ηχιρό το μήνυμα τους και με ψηλά το κεφάλι:

Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 38ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ» και ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες τους, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και τις χρεοκοπίας του λάου.Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι ούτε να ελπίζουμε σε ψίχουλα. Δώσε το χέρι σου στο διπλανό σου, το συνάδελφο, το συμμαθητή και οργανώσου

Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται” Μαξίμ Γκόρκι”

“ Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία” Μπέρτολ Μπρέχτ

 

 

.