Στο «μάτι» πετρελαϊκού κολοσσού εκατοντάδες στρέμματα στα Χανιά

Δυναμικά στην αγορά ενέργειας μπαίνει η Κρήτη τόσο μέσω των συμφωνιών για έρευνες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την Total – ExxonMobil, όσο και για το επενδυτικό σχέδιο που αφορά την μεταφορά αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη, (μέσω της Κρήτης).

Η παραπάνω είδηση σηματοδοτεί εξελίξεις στο real estate στα Χανιά και γενικότερα στην οικονομία του νησιού, αφού τα οφέλη στην αγορά εργασίας αναμένονται πολύ πριν μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα επενδυτικα σχέδια, εξαιτίας των αναγκών σε υποδομές και προσωπικό.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, στελέχη της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου ΕΝΙ, εδώ και ένα χρόνο είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την κτηματαγορά των Χανίων, αναζητώντας προς αξιοποίηση, εκατοντάδες στρέμματα γης στο βόρειο τμήμα του νομού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος του πολυεθνικού κολοσσού είναι η κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών που θα φιλοξενήσουν στο μέλλον, εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας και μετά την παρέλευση 5 ετών, να αξιοποιηθούν τουριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, αντιπροσωπεία της εταιρείας, είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με ομάδα ιδιοκτητών ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά για την αγορά 290 στρεμμάτων έναντι 5 εκ. ευρώ ωστόσο, ένα βήμα πριν «πέσουν οι υπογραφές», υπήρξε εμπλοκή, με την πλευρά των ιδιοκτητών να ανεβάζει την τιμή ανά στρέμμα και το συνολικό κόστος αγοράς. Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα ανοιχτές και τις επόμενες ημέρες, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι της εταιρείας θα επισκεφτούν και πάλι τα Χανιά, με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία «βλέπει» και την περιοχή της Παλαιόχωρας όπου διερευνά το ενδεχόμενο αγοράς εκτάσεων.

topontiki.gr