Στο ΓΝ Τρικάλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Δριτσέλη και Ν. Μιχαλάκης

 

 

DSC_0155

 

 

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής τους βουλευτές Π. Δριτσέλη  και Ν. Μιχαλάκη πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΓΝ Τρικάλων προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που υπάρχουν σε ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και υλικού καθώς και στις αυξημένες πιθανότητες συγχώνευσης των δύο Νοσοκομείων. Στη συνάντηση των βουλευτών με τον Διοικητή κ.Λοπατατζίδη  παραβρέθηκαν εργαζόμενοι εκ μέρους της Νοσοκομειακής Επιτροπής γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων.

Ο σ. Ν. Μιχαλάκης μιλώντας και σαν μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας Υγείας του κόμματος ανέφερε την ιδιαίτερη Μνημονιακή επίθεση στα δημόσια αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και του Πολιτισμού. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θ’ αγωνιστεί εντός και εκτός  Βουλής για να διατηρηθούν οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδίως τώρα που ο λαός μας οικονομικά εξαθλιωμένος και σε  σημαντικό ποσοστό ανασφάλιστος βιώνει και την ανθρωπιστική κρίση.

Απ’ τη μεριά της, η Βουλευτής Τρικάλων  εξέφρασε την αναγκαιότητα ακύρωσης του νόμου που προβλέπει συγχωνεύσεις-καταργήσεις Νοσοκομείων καθώς εξαιτίας της οικονομικής  κρίσης είναι γεγονός ότι η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά. Αυτό επιβάλλει, αφενός, οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές και εύκολες υπηρεσίες υγείας,  αφετέρου, οι εργαζόμενοι να ενισχυθούν ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους και στις νέες συνθήκες.

Οι βουλευτές μαζί με τους παρόντες εργαζομένους ζήτησαν από  τον Διοικητή να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την ζωτική ανάγκη να διατηρηθούν οι υγειονομικές μονάδες των όμορων νομών Τρικάλων-Καρδίτσας και να μην προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις κλινικών των δύο Νοσοκομείων με το ” ρηχό” και επικίνδυνο  επιχείρημα της μικρής χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ  των δύο πόλεων.

Στην τοποθέτηση του κ. Λοπατατζίδη ότι δεν έχει καμία ενημέρωση περί συνενώσεων μέχρι στιγμής, βουλευτές και εργαζόμενοι δήλωσαν ότι είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για τα αιφνίδια μνημονιακά μέτρα που μπορεί αυτή η τρικομματική κυβέρνηση να πάρει οποιαδήποτε στιγμή. Δεν   πρέπει να κλείσει κανένα Νοσοκομείο στο δήθεν επιχείρημα του ορθολογισμού και της μείωσης των δαπανών, όταν η εμπειρία και από άλλες χώρες  δείχνει ότι αυτά τα μέτρα φέρνουν πιο κοντά τους μεγαλοιδιώτες στην Υγεία.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων ζήτησαν από  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να είναι μαζί τους στίς κινητοποιήσεις που ξεκινούν λόγω των νέων περικοπών στίς ήδη δραστικά μειωμένες αποδοχές τους τονίζοντας ότι το σύστημα Υγείας λειτουργεί ακόμη λόγω της προσωπικής υπέρβασης κάθε εργαζόμενου,που βλέπει όμως τα όριά του να εξαντλούνται.

Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση των εκπροσώπων του κόμματος να προωθήσουν κάθε κοινωνικό και υγειονομικό ζήτημα που αφορά τους δύο νομούς σε συνεργασία και σύμπραξη με κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο, αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Τέλος, τιμά και στηρίζει τους εργαζομένους που με αυτοθυσία και αίσθημα ευθύνης προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο ότι απομένει από το ΕΣΥ.

 

 

.