Στο γάμο (του μητροπολίτη) καλούν και οι κουμπάροι;

55665555 22

Εξηγήσεις έδωσε η υπεύθυνη εθιμοτυπίας της Περιφερειακής Διοίκησης Τρικάλων κ. Β. Μπουντούρη , για το δείπνο του Μητροπολίτη που παραχωρήθηκε στον πολυχώρο θεσσαλίς, μετά το τέλος της της ενθρόνισης του .

Όπως χαρακτηριστικά είπε, και ως βαθιά γνώστης του θρησκευτικού τελετουργικού, το δείπνο του μητροπολίτη αντιπροσωπεύει και συμβολίζει τη γαμήλια δεξίωση, αφού ο μητροπολίτης μας έρχεται εις γάμον με την εκκλησία και το Θεό

Βεβαίως για τους διαφόρους άσχετους και παρατρεχάμενους που παρευρέθηκαν δεν είπε κάτι, αν και κάποιες εκκλησιαστικές πηγές αποκάλυψαν στο trikalaIN ότι αρκετοί απ’ αυτούς κλήθηκαν με προσκλήσεις που διένειμε η περιφερειακή διοίκηση Τρικάλων κατά το δοκούν ,και φυσικά εκτός πρωτοκόλου(εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Γι’ αυτό φαίνεται πως παρεισέφρησαν οι διάφοροι μεγαλοπαράγοντες αλλά και τα κουμπαράκια , που δεν αφήνουν σε τέτοιες περιπτώσεις τραπέζι για τραπέζι και παρέλαση για παρέλαση.

Άλλωστε στους γάμους και οι κουμπάροι καλούν. Και σ’ αυτή τη γαμήλια τελετή το ρόλο του συν-κούμπαρου είχε και η περιφερειακή διοίκηση Τρικάλων.

 

.