Στο Επιμελητήριο Τρικάλων η διάλεξη του Φ.Ι.ΛΟ.Σ για τη σημασία της άσκησης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, η 137η διάλεξη που διοργάνωσε ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων με ομιλητή τoν κ. Δημήτριο Σούλα,  τ. καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αντιπρόεδρο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και θέμα: ««Η σημασία της Συστηματικής Άσκησης στη ζωή του Σύγχρονου Ανθρώπου».

Η τεχνολογική  επανάσταση έχει οδηγήσει τον σύγχρονο  άνθρωπο σ’ έναν επικίνδυνο “κινητικό παροπλισμό”, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη μελλοντική του σωματική και ψυχοπνευματική ισορροπία. Αυτός ο επερχόμενος βιολογικός μαρασμός του ανθρώπου καθιστά αναγκαία την συστηματική  άσκηση για την διατήρηση της υγείας του.

Στην ομιλία του ο κ. Δημήτρης Σούλας έδωσε απαντήσεις  σε ορισμένα βασικά ερωτήματα όπως: 1) Γιατί πρέπει να αθλούμαστε. 2) Πώς πρέπει  να αθλούμαστε. 3) Ποιες προσαρμογές συμβαίνουν στον οργανισμό μας όταν αθλούμαστε και τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν  δεν αθλούμαστε, καθώς και  σε μια σειρά  άλλων ερωτημάτων που  σχετίζονται με τις  αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό μας με την εξέλιξη της ηλικίας, των διαφορών μεταξύ των ανδρών και των γυναικών και άλλων.