Στο απόλυτο μηδέν η τουριστική κίνηση στα ορεινά του νομού

«Μαύρα» Χριστούγεννα θα είναι τα φετινά και για τους δεκάδες επαγγελματίες που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, αφού παρόλο που οι ξενοδόχοι κρατούν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους, δεν πρόκειται να δούνε ψυχή να πατάει σ’ αυτές, με την αγορά να εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν κλειστή και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό να συνεχίζει να ισχύει.

Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, ο ορεινός όγκος του νομού «βούλιαζε» από επισκέπτες που ερχόταν στην περιοχή μας με αφορμή και τον «Μύλο των ξωτικών», με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τζίρο των επαγγελματικών και δυστυχώς φέτος τίποτα δεν θυμίζει τα προηγούμενα χρόνια.

Τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα μπαρ είναι κλειστά εδώ και πολύ καιρό και όλοι οι επαγγελματίες αναρωτιούνται πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με ξενοδόχους του ορεινού όγκου, κάποιες λίγες κρατήσεις που είχαν γίνει νωρίτερα για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν, αφού σύμφωνα με τα υγειονομικά δεδομένα, έχουν απαγορευθεί σχεδόν τα πάντα.

Όλοι οι επαγγελματίες της Ελάτης, του Περτουλίου και των άλλων τουριστικών περιοχών του νομού, φωνάζουν και διαμαρτύρονται πως το πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις τους είναι ανεπανόρθωτο και πως πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι.