Στο Ανθηρό της Αργιθέας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας

 

Στο Ανθηρό της ορεινής Αργιθέας βρέθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, όπου παρακολούθησε την παρέλαση για την εθνική επέτειο των δύο μαθητών της ΣΤ’ δημοτικού του σχολείου τυο χωριού.

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την παρουσία του εκεί θέλησε να στείλει μήνυμα στήριξης των ορεινών και άγονων περιοχών της Θεσσαλίας, ενώ εν μέσω του Δημάρχου Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου και κατοίκων, δήλωσε με έμφαση:

Σήμερα ήμουν στην παρέλαση στο ανθηρό Αργιθέας. Ήταν δύο παιδάκια της έκτης δημοτικού. Άρα του χρόνου δεν θα έχει παρέλαση. Πριν δύο χρόνια όταν πήγα στο σχολείο ήταν 6 παιδιά και ήταν και ένα μωρό κρυμμένο σε ένα πλαστικό σπιτάκι μέσα στην αίθουσα. Το βλέπω και του λέω: Έλα δω πουλάκι μου. Αυτό δεν έβγαινε. Το έβγαλε η δασκάλα. Ήταν 3 ετών και ήταν εκεί και απασχολείτο. Φέτος πήγε νήπιο κανονικό στο Μουζάκι. Το είχε φέρει ο μπαμπάς του και μόλις με είδε με αναγνώρισε και λέει στον μπαμπά του. Αυτός που μου έφερε το τάμπλετ. Θέλω να του μιλήσω…Πιάσαμε κουβέντα. Του χρόνου που δεν θα υπάρχουν παιδιά στο σχολείο του Ανθηρού θα ξαναπάω και θα προσπαθήσω να φέρουμε παιδιά από αλλού. Τα χωριά με πολλούς τρόπους πρέπει να έχουν ζωή. Και παιδιά. Είναι απλό; Όχι είναι πολύ σύνθετο και θέλει προσπάθεια. Σε λίγες μέρες θα ξαναπάω γιατί εγκαθίσταται η εταιρεία που θα φτιάξει το δρόμο Βραγκιανά-Ρογκιά .