Στο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων με τον Αντώνη Σαμαρά ο Ν. Λέγκας

samara_lega1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 31ου Πανελληνίου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων στις οποίες παρευρέθη, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, ο αν Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας βουλευτής Τρικάλων Ν. Λέγκας.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια, συμμετείχαν χιλιάδες επισκέπτες, δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο Τρικαλινός πολιτικός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για όλους μας η παρουσία εδώ, σε αυτούς τους περήφανους τόπους, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, ο οποίος τιμά με την παρουσία του το φετινό αντάμωμα.

Αντάμωμα που έρχεται να αποδείξει-σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Τόπο-όχι μόνο την ανεκτίμητη προσφορά των Σαρακατσαναίων στην Ιστορία και τον Πολιτισμό μας αλλά και κυρίως τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι κοινότητες τους στην αναγέννηση της Χώρας.

Οι αξίες και το μεγαλείο της ψυχής των Σαρακατσαναίων, όπως αποτυπώνεται στα ξεχωριστά ήθη και έθιμα, τους λεβέντικους χορούς και την άσβηστη φλόγα του βουνίσιου, αποτελούν ένα αναντικατάστατο και πολύτιμο στοιχείο για όλους μας, κυρίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Σήμερα που το πείσμα και η περηφάνεια, η ακατάβλητη μαχητικότητα, η ανάγνωση του παρελθόντος με όρους μέλλοντος, πρέπει να λειτουργήσουν ως σηματωροί στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση».