Στο 11,6% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτοι Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, κάτω από 3% το ΠΑΣΟΚ!

dimskopisi syriza nd copy

Σε διψήφιο ποσοστό, που ανέρχεται στο 11,6%, διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Metrisi, που διεξήχθη το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 35,2%, έναντι 23,6% για τη Νέα Δημοκρατία, στη δημοσκόπηση που διεξήχθη για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στην τρίτη θέση βρίσκονται το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3% και συγκεκριμένα 2,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για το μέλλον της χώρας, καθώς το 54,7% θεωρεί ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ το 58,4% θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και το 52,6% θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο «Grexit».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ότι σε ποσοστό 65,% πιστεύουν ότι δεν είναι βούληση των Ευρωπαίων εταίρων το Grexit.

Ενας στους δύο (50%) εκτιμά ως δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

Το 46,8% συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζουν επιφυλάξεις για την «σκλήρυνση» της ελληνικής τακτικής,

Αντίθετο με το ενδεχόμενο ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, εμφανίζεται το 57,4%.

Τέλος, όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, το 48,6% δηλώνει ικανοποιημένο με το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού.

.imerisia.gr