Στις πληγείσες περιοχές από τις βροχοπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Τρικάλων με την Δριτσέλη

 

rema_aspropotamos

 

 

 

Μία αναμενόμενη βροχόπτωση λίγων ωρών αλλά μεγάλης έντασης στάθηκε ικανή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ζημιές σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του νομού μας. Ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά του  Δήμου Πύλης ( στους πρώην δήμους Αιθήκων και Πινδαίων) οι καταστροφές σε υποδομές και ιδιοκτησίες είναι πολύ μεγάλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρικάλων,  με επικεφαλής την Βουλευτή Παναγιώτα Δριτσέλη, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές -περιοχή Μεσοχώρας – για να αποκτήσει αυθεντική εικόνα των καταστροφών αλλά και για να συνδράμει τους κατοίκους που πλήγηκαν από την καταιγίδα. Αποδεικνύοντας και μ αυτό τον τρόπο ότι την ώρα που οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού αναμένουν στην Αθήνα να ψηφίσουν το επόμενο πακέτο μέτρων της κοινωνικής καταστροφής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τα στελέχη του και οι βουλευτές του είναι κοντά στην κοινωνία που πλήττεται και υποφέρει.

Με αφορμή και αυτή την καταστροφή θέλουμε να τονίσουμε: Οι ζημιές δεν είναι κυρίως αποτέλεσμα της έντονης βροχής. Βασικός λόγος είναι η οικονομική και υλικοτεχνική απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα αλλεπάλληλα μνημόνια  περιέκοψαν από την ΤΑ σημαντικούς πόρους έτσι ώστε να μην μπορεί να επιτελέσει ούτε στοιχειωδώς τα καθήκοντά της. Να μην μπορεί να στελεχώσει τις υπηρεσίες της, να μην έχει τα απαραίτητα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για τις ανάγκες της.

Η λύση είναι η απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και τους υποστηρικτές του. Η ανακοπή της καταστροφικής δύνης της κοινωνίας , της οικονομίας και η ανόρθωση τους. Η ΤΑ και οι επικεφαλής των Δήμων να αγωνιστούν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για να αποκτήσουν πάλι τους απαραίτητους για την κανονική τους λειτουργία πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μια είναι η προτεραιότητα. Οι ανάγκες των πολλών. Με βάση αυτό είμαστε κοντά στους πληττόμενους συμπολίτες/σες μας και θα κάνουμε ότι χρειάζεται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να ανακουφιστούν όσοι κάτοικοι έχουν πληγεί.

 

 

.