Στις δέκα στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα – Θα ασκήσει κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και θα παρουσιάσει τη «φιλελεύθερη» πρόταση του κόμματός του για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Στα ύψη αναμένεται να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς σήμερα, Τετάρτη, θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το αγροτικό. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει προειδοποιήσεις για τα νέα σκληρά μέτρα που προοιωνίζεται η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν να ζήσουμε ξανά στιγμές του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία και κατά πληροφορίες μεγάλο μέρος της παρέμβασής του θα είναι αφιερωμένο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Όπως θα υπογραμμίσει ο κ. Μητσοτάκης η χώρα έχει περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της κυβέρνησης.

Θα δώσει έμφαση στην καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία. Γι΄ αυτό και θα καταλήξει υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτική αλλαγή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί στο βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης, επιχειρώντας να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες. Επίσης θα αναδείξει τα ψέματα που είπαν και τις υποσχέσεις που έδωσαν, εστιάζοντας στην έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά, μια «φιλελεύθερη πρόταση για την αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα», όπως τη χαρακτηρίζουν από το επιτελείο του. Ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί ακόμα στον ρόλο του πρωτογενούς τομέα για την έξοδο της χώρας την κρίση».

protothema