Στις 6 Νοεμβρίου οι εκλογές για τον Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης»

Psiloritis_

Αποφασίστηκε, αργά σήμερα το βράδυ, από τον Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης», η 6η Νοεμβρίου 2011, ως ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών του συλλόγου.

Η απόφαση πάρθηκε στην πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές συνάντηση των μελών, στα γραφεία του συλλόγου όπου και λειτουργεί παράλληλα και το Κρητικό Στέκι. Πρόκειται για το διαμέρισμα το οποίο πριν από δυο χρόνια περίπου, έκανε δωρεά στο σύλλογο για τις ανάγκες της λειτουργίας του, ο ιατρός Γιάννης Παντελιδάκης, γέννημα θρέμμα Κρητικός, ο οποίος μετά τις σπουδές του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πόλη των Τρικάλων, όπου και δραστηριοποιήθηκε στον ιατρικό χώρο.

Η κρητική μουσική, η τσικουδιά και τα μυζηθροπιτάκια δεν έλειψαν από την πανηγυρική πρώτη συνάντηση της φετινής χειμερινής περιόδου του συλλόγου, όπως και οι συγκινητικές στιγμές, όταν κάποια από τα ιδρυτικά μέλη, θυμήθηκαν και είπαν στους νεότερους, την ιστορία ίδρυσης του συλλόγου στα Τρίκαλα το 1982 «από μια χούφτα Κρητικών». Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή της θύμησης από την κ. Πόπη Φλουρή, του πρώτου χορού των Κρητών στα Τρίκαλα, τότε που όπως είπε, όλοι οι παρεβρισκόμενοι μόλις άκουσαν ζωντανά να παίζει η λύρα και το λαούτο, δάκρυσαν.

 

Λέλα Κατεχάκη