Στις 10-11 Οκτωβρίου 2025 στην Ορεστιάδα το προσυνέδριο για το 19ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης 2026

 

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα το προσυνέδριο του 19ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης 2026.

Στη συνάντηση που έχει ως αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία του Συνεδρίου το οποίο συνδιοργανώνεται από την ΠΟΕΣΥ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός από τους συνδιοργανωτές θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών – μέλη της ΠΟΕΣΥ: ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ-ΕΣΗΕΠΗΝ-ΕΣΗΕΘΣτΕΕ-ΕΣΠΗΤ.

H συζήτηση θα επικεντρωθεί σε προτάσεις για τη θεματολογία του 19ου Συνεδρίου της Σαμοθράκης, τους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τον καθορισμό της ημερομηνίας του.

Το δημοσιογραφικό συνέδριο της Σαμοθράκης, θεσμός που άντεξε κι έγινε ακόμη καλύτερο χρόνο με τον χρόνο, επικεντρώνεται κάθε φορά στα θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο και την κοινωνία, επιχειρώντας να αναλύσει και να φέρει στη δημόσια συζήτηση ό,τι καινούργιο “κλονίζει” βεβαιότητες, αναδεικνύοντας τις πάντα αυξημένες ευθύνες για την προάσπιση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Τύπου.