Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δικαστικό αγώνα του Διοικητή του Γ.Ν Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη

Την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στην δικαστική περιπέτεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη,εκδήλωσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, οι οποίοι παρουσιάστηκαν κρατώντας πανό συμπαράστασης στον προθάλαμο των δικαστηρίων Τρικάλων.

Ο Δημήτρης Παρθένης βρέθηκε κατηγορούμενος χθες στα δικαστήρια Τρικάλων, εξαιτίας δύο μηνύσεων εναντίον του από τον Προϊστάμενο της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας, για παρεμπόδιση ελέγχου και από τον εργολάβο καθαριότητας για παραβίαση δικαστικής απόφασης, προχωρώντας στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας με τους εργαζομένους στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παρθένη, «με την απομάκρυνση του εργολάβου καθαριότητας έγινε εξοικονόμηση 200.000 περίπου ευρώ, ενώ τις καθαρίστριες, κατά δήλωση τους τις έβαζαν να υπογράφουν ότι παίρνουν το μήνα 600-700 ευρώ, και τις έδιναν 300-350 ευρώ. Με τις ατομικές συμβάσεις είναι στα 750 ευρώ, ο κατώτερος μισθός του δημοσίου, με επιδόματα, ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα ενώ και η ποιότητα των υπηρεσιών είναι πολύ καλύτερη, γιατί στοιχειωδώς νιώθουν ότι είναι ανθρώπινες οι συνθήκες που δουλεύουν».

Τελικά η δίκη πήρε αναβολή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2019.