Στήριξη ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ σε ΒΕΝΙΖΕΛΟ

papatolias_2

 

 

 

«Το 2007 είχα στηρίξει το Βαγγέλη Βενιζέλο, εκτιμώντας ότι η ηγετική του προσωπικότητα πρόσφερε διέξοδο και λειτουργούσε ως αντίβαρο απέναντι στον επικίνδυνο, ανεύθυνο και καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε για τη χώρα, δεξιό λαϊκισμό του Κώστα Καραμανλή. Σήμερα, στηρίζω ξανά, με όλες μου τις δυνάμεις, το Βαγγέλη Βενιζέλο, εκτιμώντας ότι η παρουσία του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ενότητα, τη μεγαλύτερη δυνατή συλλογικότητα και την ελπιδοφόρα προοπτική της παράταξης, σε μια περίοδο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε η σχέση της με την κοινωνία.

Σήμερα, οι προσδοκίες της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το 2007. Οι πολίτες διψούν για πειστικές απαντήσεις στο στρατηγικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και δεν θέλγονται πια από τις εύκολες και ανέξοδες εκδηλώσεις κομματικού πατριωτισμού. Για να αποκατασταθεί το βαθύ ρήγμα που μας χωρίζει πλέον απ’ την κοινωνία, απαιτούνται πρώτον, γενναία και έμπρακτη αυτοκριτική στάση απέναντι στα κάθε λογής διαλυτικά φαινόμενα και βαρίδια που συνδέθηκαν με την πολύχρονη κυβερνητική μας παρουσία και δεύτερον, νέα ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα και  νέο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα σηματοδοτήσουν τη ριζική ανανέωση της φυσιογνωμίας μας.

Η επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει νόημα, μόνον εφόσον συνδυαστεί με εργώδη προσπάθεια για ανασύνθεση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στη βάση ενός Εθνικού Προοδευτικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για την υπέρβαση της κρίσης. Η ηγεσία του Βαγγέλη Βενιζέλου συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να συνδεθεί με την επεξεργασία ενός τέτοιου Σχεδίου εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας, που θα δώσει το σύνθημα για ένα Εθνικό Κίνημα Παραγωγής σε όλους τους τομείς, επαναφέροντας δυναμικά στο προσκήνιο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές της συντηρητικής οπισθοδρόμησης και τις δυνάμεις της προοδευτικής ανασύνταξης. Εκφράζοντας αυτή την ελπίδα, απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν μαζικά στην ψηφοφορία της Κυριακής για την άμεση εκλογή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή της κοινωνίας θα δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα συλλογικής ευθύνης απέναντι στο μέλλον της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας».