Στήριξη και συνεργασία για το Κέντρο Πρόληψης μεταξύ ΟΚΑΝΑ – Δ. Τρικκαίων

Θέματα συνεργασίας για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Πρόληψης, αλλά και γενικότερα ζητήματα, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ως μέλος και του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2021 με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη και τους Κ. Γρηγορίου (πρόεδρο του Νοσοκομείου Τρικάλων), Δ. Πιπύρο (ψυχίατρο, υπεύθυνο της μονάδας ΟΚΑΝΑ Τρικάλων), Κ. Τσίγκα (ψυχίατρος, δ/ντης Ψυχιατρικού Τμήματος Νοσοκομείου Τρικάλων), Γ. Χάιδος (φαρμακοποιός, περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Τρικάλων).

Στη συζήτηση κυριάρχησαν δύο ζητήματα: τα αμιγώς υπηρεσιακά σε σχέση με τη μεταφορά των υπηρεσιών και την καλύτερη λειτουργία της νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ, στον προαύλιο του Νοσοκομείου (παλιά πτέρυγα). Ο Δήμος Τρικκαίων θα συνδράμει με βάση τις δυνατότητές του στη βελτίωση αυτής της λειτουργίας, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο φορέων.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε σε ζητήματα πρόληψης, την κύρια αποστολή του ΟΚΑΝΑ, όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων. Για αυτό το θέμα υπήρξε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, για την ενίσχυση του ρόλου του Κέντρου Πρόληψης, το οποίο αποτελεί τον πυλώνα της πρόληψης σε κάθε τομέα, για όλον τον νομό Τρικάλων.