Στην Βάσω Κάκλα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τους συναδέλφους της καθηγητές-συνδικαλιστές, εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Βάσω Κάκλα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με την κ. Κάκλα να διαβεβαιώνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ ότι τα σχολεία την Δευτέρα θα έχουν στελεχωθεί στις βασικές τουλάχιστον ειδικότητες. Όσον αφορά τον αριθμό των τμημάτων, η κ. Κάκλα ανάφερε ότι υπάρχει μια ελαφρά μείωση στο νομό.

Για το ειδικό σχολείο, συζητήθηκε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι εγγραφές και αναμένεται και αυτό να στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως και τα υπόλοιπα σχολεία εντός των ημερών

Έγινε επίσης συζήτηση για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων, ενώ Κάκλα και Δ.Σ της ΕΛΜΕΤ συμφώνησαν ότι ο αριθμός των 27 μαθητών ανά τμήμα είναι υπερβολικά μεγάλος, χωρίς όμως να μπορεί να δοθεί κάποια λύση, αφού έτσι ορίζει ο νόμος.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές ευχήθηκαν όλα να πάνε καλά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και να μην υπάρξουν προβλήματα.