Στην συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο Αγοραστός

agorastos-1_copy

Συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στη Ρόδο με τη συμμετοχή όλων των αιρετών Περιφερειαρχών, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Γ. Σγουρού με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου κ. Θ. Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τους Περιφερειάρχες, για τη στάση που τήρησαν και τηρούν απέναντι στον κλάδο, εν όψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Από πλευράς των Περιφερειαρχών υπήρξε διαβεβαίωση προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ότι η ΕΝΠΕ παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης, πριν τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση του οργάνου που ακολούθησε, όλοι οι Περιφερειάρχες επαναβεβαίωσαν την απόφαση και πρόταση της Ένωσης, ότι εν όψει της ψήφισης του σχετικού νόμου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προφανείς ιδιαιτερότητες, όπου υπάρχουν, με βάση τις γεωγραφικές, πληθυσμιακές και κοινωνικές παραμέτρους.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΝΠΕ αποφάσισαν να ζητήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ώστε έγκαιρα να κατατεθούν οι προτάσεις των Περιφερειαρχών.