Στην επιτροπή του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Στην παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», παρέστη σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και υπουργών

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με την άμεση και ενεργή συμμετοχή και της ΚΕΔΕ στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση,  εξασφαλίζει πόρους για αναπτυξιακά έργα προϋπολογισμού 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των Δήμων, μικρών και μεγάλων, στην υλοποίησή του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που το χαρακτηρίζουν η καινοτομία, η ευελιξία και η προοπτική, με στόχους την ανάπτυξη, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή και κατευθύνσεις που το εξειδικεύουν όπως η ψηφιακή σύγκλιση, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πολιτική προστασία.