Στην παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος – Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», στη Λάρισα ο Στέφανος Κασσελάκης (φωτο – βίντεο)

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας σε αίθουσα της περιφέρειας Θεσσαλίας, η παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος – Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», των Εκδόσεων «Αλήθεια», του συγγραφέα Θανάση Κ. Κάππου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας Θανάσης Κ. Κάππος, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, ψυχίατρος – μελετητής Άλκη Αλκαίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, και τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Ο κ, Κουρέτας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο και ίδιος λάτρευε και εξακολουθεί να λατρεύει, παρουσιάζοντας μάλιστα μια φωτογραφική συλλογή του από τη δεκαετία του 1970 με πρωταγωνίστρια την ομάδα της Παναχαϊκής , ενώ διάβασε και ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Ο συγγραφέας Θανάσης Κ.Κάππος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο τεκμήριο για τη ζωή αυτού του ανθρώπου».

Τέλος ο ψυχίατρος -μελετητής του Άλκη Αλκαίου, ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου αλλά και στην συνεργασία του με τον Άλκη Αλκαίου,,ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο με προσωπικές αφηγήσεις του Έλληνα ερμηνευτή για τα παιδικά του χρόνια καθώς και με μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Καλοτάξιδο το βιβλίο. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες και γι’ αυτό πρέπει να τον στηρίζουμε. Το χρέος της πολιτείας είναι να στηρίξει τον πολιτισμό».

Η Έλενα Λαζάρου απευθυνόμενη στον συγγραφέα τόνισε: «Είμαι ευγνώμων όχι γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω αυτή την εκδήλωση αλλά γιατί μέσα από αυτές τις σελίδες μου ξανασύστησες τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον αγαπημένο μου τραγουδιστή, το βιβλίο με ταξίδεψε…».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

   

onlarissa.gr