Στην Καλαμπάκα η διεξαγωγή των εξετάσεων αθλημάτων εισαγωγής σε στρατιωτικές σχολές

Συναντήθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Παπανικολάου Γεώργιος με τους υπεύθυνους χειριστές θέματος τον Αντισυνταγματάρχη Πεζικού κ. Παναγιώτου Παναγιώτη και τον Ταγματάρχη Πεζικού κ. Γρηγορίου Αχιλλέα, καθώς σύμφωνα με  την τελική απόφαση η διεξαγωγή των αθλητικών δοκιμασιών των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές θα διεξαχθεί στην πόλη μας από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2022.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά και διαδικαστικά για την άψογη διεξαγωγή των αθλητικών δοκιμασιών καθώς προβλέπεται η συμμετοχή των εξεταζομένων να υπερβεί το αριθμό των 2.000 υποψηφίων.

Για πρώτη φορά η πόλη μας υποδέχεται τη συγκεκριμένη εξεταστική διαδικασία στο στάδιο της το οποίο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις. Τα αθλήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, σφαιροβολία, δρόμος 100μ. και δρόμος 1.000μ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου διαβεβαίωσε τους Αξιωματικούς Σωματικής Αγωγής (ΑΣΑ) της ΣΜΥ Τρικάλων ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα σε ό,τι και αν χρειαστούν.

Η διεξαγωγή των αθλητικών εξετάσεων είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας, καθώς για ένα μήνα εξεταζόμενοι και συνοδοί θα διαμένουν στην πόλη μας για τουλάχιστον 3 ημέρες δίνοντας μια οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία.