Στην Φρανκφούρτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας

IMG_2073

 

 

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επέδειξε και φέτος δυναμική παρουσία στον ευρωπαϊκό χάρτη τουρισμού με τη συμμετοχή της σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία εκείνων των ευνοϊκών συνθηκών που θα προάγουν την τουριστική σεζόν που ήδη ξεκίνησε. Η αυλαία της τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας, μία ανάσα πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, έπεσε με την έκθεση «IMEX 2012» στην Φρανκφούρτη (22-24 Μαΐου), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους εννέα χιλιάδες, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι επαγγελματίες του τουρισμού.

Η Περιφέρεια συμμετείχε πρώτη φορά στην εν λόγω έκθεση, η οποία κλείνει μία δεκαετία ζωής, με στόχο να διερευνήσει τις προοπτικές προσέλκυσης τουριστών κι επισκεπτών στη Θεσσαλία με αφορμή τις επαγγελματικές και συνεδριακές τους υποχρεώσεις. Ο Περιφερειάρχης κ.Αγοραστός διαισθανόμενος τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό και την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών και πιο ελκυστικών μορφών και προτάσεων τουρισμού, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο άνοιγμα του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του συνεδριακού τουρισμού και των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ο συνεδριακός τουρισμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά σε διεθνές επίπεδο που έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιεί τα οφέλη που προκύπτουν από τις αφίξεις επισκεπτών. Πράγματι, αυτές οι τάσεις επιβεβαιώθηκαν και φέτος καθώς στην έκθεση διαπιστώθηκε αύξηση 21% στα επαγγελματικά ραντεβού μεταξύ εκθετών κι αγοραστών/ενδιαφερομένων με τις συναντήσεις να αγγίζουν τις 64 χιλιάδες και τα σεμινάρια/workshops τα 140, σε μια προσπάθεια διάχυσης της πληροφορίας σχετικά με τους προορισμούς επαγγελματικών ταξιδιών και συνεδρίων.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (κκ. Θλιβερού Μαρία –Δ/ντρια Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων, Φαργκάνη Μερόπη από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και Χρόνη Βασιλική από το τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας) στις συναντήσεις που είχαν με επαγγελματίες του τουρισμού προέβαλλαν αναλυτικά το συνεδριακό δυναμικό της Θεσσαλίας συνοδεύοντάς τις συναντήσεις τους αυτές με την παρουσίαση και διανομή σε ψηφιακή μορφή του «Οδηγού Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλίας» (επιμέλειας Ευάγγελου Κάβουρα, υπαλλήλου του τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού των ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων), πολυσέλιδου οδηγού που συντάχτηκε έπειτα από έρευνα μηνών για τις συνεδριακές υποδομές και υπηρεσίες της Θεσσαλίας και ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί και σε έντυπη μορφή προκειμένου να διευκολύνει τη διάδοση της Θεσσαλικής συνεδριακής υποδομής στους επαγγελματίες. Με σύνθημα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ -ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ» παρουσιάστηκαν στους ενδιαφερομένους οι επιλογές συνδυασμού αναψυχής κι εργασίας σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, με τις επιλογές αυτές να παραμένουν ανεξάντλητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι προοπτικές από το άνοιγμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά των συνεδρίων και των events διαφαίνονται καταρχήν ενθαρρυντικές και δε μας απομένει παρά να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα και τα οφέλη αυτής της νέας προσπάθειας.