Στην FOOD EXPO συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Εάν κάτι μπορεί να σώσει την Ελλάδα αυτό είναι η παραγωγή. Για μένα ζωή χωρίς παραγωγή, είναι σαν παραγωγή χωρίς ζωή»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία και συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της περίπτερο. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα τέσσερα θεσσαλικά επιμελητήρια, φιλοξενήθηκαν 33 Θεσσαλοί εκθέτες και τα προϊόντα τους.

Οι εντυπώσεις των χιλιάδων επισκεπτών για τα θεσσαλικά προϊόντα ήταν εξαιρετικές και πραγματοποιήθηκαν νέες συμφωνίες και πολλές b2b συναντήσεις. Εκτός των θεσσαλικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση με το περίπτερο της Περιφέρειας και των επιμελητηρίων, επιπλέον άλλοι 34 Θεσσαλοί εκθέτες πήραν μέρος σε αυτή με δικά τους περίπτερα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν το «παρών», πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε για την καθοριστική συμμετοχή τέτοιου είδους εκθέσεων για την προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης.

«Εάν κάτι μπορεί να σώσει την Ελλάδα αυτό είναι η παραγωγή. Για μένα ζωή χωρίς παραγωγή, είναι σαν παραγωγή χωρίς ζωή. Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους κυριότερους πυλώνες του ακαθάριστου περιφερειακού προϊόντος της Θεσσαλίας και χρειάζεται στήριξή από το κεντρικό κράτος με στοχευμένες παρεμβάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πλευρά της συνεχίζει και υλοποιεί έργα, τα οποία δίνουν ζωή στην ύπαιθρο, αλλά παράλληλα τονώνουν όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την κοινωνία γενικότερα, γιατί διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Παράλληλα υλοποιούνται προγράμματα ενίσχυσης της αγροτική οικονομίας όπως και επενδυτικά σχέδια στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί μια από τις λύσεις στην κρίση, αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Εάν δεν αποκτήσουμε εξαγώγιμα προϊόντα όμως, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την προστιθέμενη αξία στην παραγωγή και τη μεταποίηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κ. Αγοραστός.

Στην έκθεση συμμετείχαν με τα προϊόντα τους 1302 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, τους οποίους και επισκέφθηκαν περισσότεροι από 72000 επαγγελματίες.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες είναι οι : (από Λάρισα) Γιασεμής Αναστάσιος, Βλαχάκης Γρηγόρης, Πούτας Στέφανος, Κοτσιμπογεώργος Ηλίας, φάρμα Ντούμα, Αγρόκτημα Τζανακούλη, Μαντάς Χρήστος, Καμπίσιου Ελένη, Κρομμύδα Αικατερίνη, Παυλίδης Θεόφιλος, Αγρόκτημα Ζωής,(από Μαγνησία)Αιώνες, VRINO ΕΠΕ, Φιλίππου Ζωή, ΦΛΕΓΓΑ, ΜΩΛΥ, THETIDA, PELION NATURAL SOAP, Φώτου Αικατερίνη, ΔΥΑΣ ΑΕ, KRISTAL, (από Τρίκαλα) TASOULAS PEPPERS, Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ, GOODHERB, GRECO-NEARBUY, Ζερβόπουλος, ΤΡΙΚΚΗ, Τσίνας Β., (από Καρδίτσα) Ντούλιας μελισσοκομική, Προγωνής χυμός ρόιδου, αγροτουριστικός και οικοτεχνικός συνεταιρισμός δήμου Μενελαϊδος, ΑΝΕΠ Θεσσαλίας ζαχαρώδη, Γαϊτανίδης γαλακτοκομικά.

Οι θεσσαλικές επιχειρήσεις με δικό τους περίπτερο ήταν οι: Τσιλιλής Κ., Αγροτικός οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου, Winery monsieur Nicolas by Karamitros, κτήμα Μίγας, Βαλαβάνης Ηλίας, thetis pack, Ζεβόπουλος Δ., ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, Λαναρας ΑΕ κατεψυγμένα, Τσιανάβας Β., Χώτος ΑΒΕΕ, ΡΩΜΙΟ, Φάρμα Ελασσόνας, AGRONUTS ΑΕ, Καραγκούνη αφοι, μουσείο φυσικής ιστορίας Μετεώρων, Χατζής αρτοβιομηχανία, ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, Γεωργούλα αφοι, Κατσίφας Γ. μπαχαρικά, Campus αεβε, INTERCOMM FOODS, Νούσιας Γ. τυροκομικά, Καλιαφας-Πουρδαλας ΟΕ, Διβάνης, οικοπαλ ικε, Georgoudis sa, ΤΕΜΠΗ-Τάχας-Ρόμπας, Τζαφέττας τυροκομικά, Έξαρχος τυροκομικά, oreganoland, Στάμος αε, ΕΨΑ, Excelsior hellas ικε

Τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν ο Aντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την υψηλή ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την πλούσια γκάμα τους σε προβολή γαστρονομίας που επιμελήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες σεφ, ο Aντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, τουρισμού και διά βίου μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας, οι πρόεδροι των τεσσάρων επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και τα στελέχη της περιφέρειας κα Κοντογιάννη Χριστίνα και κα Παπατζέλου Βασιλική.