Στην Αθήνα για το τρίτο Μνημόνιο η Τρόικα

troika nea

Πρεμιέρα σήμερα για τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης -Σε λίγες ημέρες θα έρθουν και οι πρωτοκλασάτοι των δανειστών, το «ζόμπι» -Ράσμους Ρέφερ, ο σκληρός – Ρίσι Γκογιάλ και ο «μορφονιός» – Ντέκλαν Κοστέλο

Βουτιά και πάλι στα ελληνικά προβλήματα, στα υπουργεία και στις πισίνες του «Hilton» ετοιμάζονται να κάνουν οι δευτεροκλασάτοι υπάλληλοι των δανειστών.

Παλιοί γνώριμοι οι περισσότεροι, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, επιστρέφουν δριμύτεροι για να πάρουν το αίμα τους πίσω για τα… καψόνια Βαρουφάκη, αλλά και για να ολοκληρώσουν το έργο που άφησαν ημιτελές πίσω τους όταν διακόπηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και υποκαταστάθηκαν από το Brussels Group.

Με τη συμφωνία που δέχτηκε τη 12η Ιουλίου η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να επιστρέψει σήμερα Δευτέρα για επιτόπιους ελέγχους στη χώρα μας η πρώην τρόικα, συνεπικουρούμενη όμως πλέον και από ένα ακόμα πρόσωπο εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Αρχικά αναμένονται να καταφτάσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.

Τέσσερις μήνες αφότου έφυγαν άπρακτοι οι ελεγκτές, αφού τον Φεβρουάριο τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στα υπουργεία και είχαν υποστεί περιορισμό στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, τα δεδομένα έχουν αλλάξει θεαματικά και η ζημιά στην πραγματική οικονομία παραμένει ανυπολόγιστη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι νέοι «κυβερνήτες» της χώρας, τα πρώτα βιολιά δηλαδή των εκπροσώπων από κάθε θεσμό.

Οι διαπιστώσεις τους θα οδηγήσουν στα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο τριετές πρόγραμμα.

.