Στην  Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο Γιώργος Καΐκης

Στην  Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Καΐκης ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:   

«Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά μαζί με τα ταξικά σωματεία τους αγωνιστικούς φορείς του λαϊκού κινήματος , εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, αξιοποιούμε τα διδάγματά τους για τους σύγχρονους αγώνες μας, για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα κοινωνία, όπου ο λαός θα είναι αφέντης του πλούτου που παράγει, με “πυξίδα” την κάλυψη των διευρυνόμενων αναγκών του.

Με την πείρα όλης της ιστορίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που δείχνει πως ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός το κέρδισαν με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, με τη γνώση ότι η τεράστια εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποφασιστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και του λαού μόνο όταν φύγει  από τη μέση το κριτήριο του κέρδους  και της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Η 1η Μάη και τα επίκαιρα διδάγματά της αντικειμενικά συνδέονται άρρηκτα με τον αγώνα για ένα μαζικό εργατικό – λαϊκό κίνημα, με  κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με το σύστημα της εκμετάλλευσης ! Η μεγαλύτερη εγγύηση γι’ αυτό είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ερχόμενες τοπικές εκλογές , του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Σήμερα η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίζει το ρόλο που έπαιζε πάντα η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, αποδείχτηκε πολύτιμο εργαλείο για το σύστημα. Όχι μόνο ξέπλυνε τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων συνέχισε την πολιτική, όχι μόνο ξέπλυνε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά κάνει τα πάντα για να ρίξει στα Τάρταρα τις απαιτήσεις του λαού και της νεολαίας, με τις λογικές των ελάχιστων και των κατώτατων, με την ανακύκλωση της ανεργίας, με την εξίσωση των όποιων παροχών προς τα κάτω, στο όνομα του δήθεν “ρεαλισμού” και του “μικρότερου κακού”.

Οι προσεχής εκλογές είναι  ευκαιρία να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους υπηρετούν αυτήν την πολιτική, είτε βρίσκονται στις κυβερνήσεις, είτε στους δήμους και τις Περιφέρειες. Σε όσους στήριξαν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων Σε όσους δίνουν στέγη στους συνδυασμούς τους σε συνδικαλιστές που  πρωτοστάτησαν στη νοθεία στο συνδικαλιστικό κίνημα , στη μετατροπή των σωματείων σε παραρτήματα των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές και “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δήμο Τρικκαίων  και Περιφέρεια.»