Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας με την μεγαλειώδη παρέλαση στα Τρίκαλα για την 25η Μαρτίου (φωτορεπορτάζ)

Ο πολύ καλός καιρός και η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, βοήθησαν ώστε να γίνει στα Τρίκαλα μια μεγαλειώδης παρέλαση, υπό τους ήχους εμβατηρίων από την Δημοτική Φιλαρμονική και παρουσία πλήθους Τρικαλινών, με άψογους σχηματισμούς από τους μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων, συλλόγων και φορέων των Τρικάλων και τμημάτων της ΣΜΥ με τιμή, καμάρι και εθνική  περηφάνια, για τον εορτασμό της 196ης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, όπου οι Έλληνες πρόγονοι μας αποτίναξαν τον Τουρκικό Ζυγό από την πατρίδα και με τίμημα την ίδια τους της ζωή, χάρισαν στις νεώτερες γενιές την Ελευθερία.

Η κυβέρνηση δεν έστειλε στα Τρίκαλα κάποιον εκπρόσωπό της να παραστεί ως Τιμώμενο πρόσωπο στην παρέλαση και έτσι αναγκαστικά τιμώμενο πρόσωπο στα πολιτικά τμήματα ήταν…. ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ στην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων τη θέση του τιμωμένου προσώπου πήρε ο Διοικητής της    ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης.

Από πλευράς άλλων επισήμων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης και Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας,ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Λιούτας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και πολλοί άλλοι.

Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί Πανηγυρική Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την οποία παρακολούθησαν οι επίσημοι αλλά και πολύς κόσμος.