Στη βουλή με… 291 ψήφους!

STAVRINOUDI 36

Τελικά η μοίρα κάποιων είναι να κερδίζουν ακόμη κι αν δεν το έχουν, κατά το κοινώς λεγόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολιτευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σταυρινούδη – Σόδη, η οποία ως επιχειρηματίας (φαρμακοποιός – αισθητικός) τα πήγαινε πολύ καλά και έτσι είπε να ασχοληθεί και με την πολιτική.

Όπου όμως… πάτωσε, αφού στις εκλογές του 2012 προτιμήθηκε από μόλις 293 Χιώτες και Χιώτισσες και βέβαια δεν έλπιζε σε κάτι καλύτερο πέραν του τίτλου της πολιτευτού. Να όμως που η μοίρα ήθελε να διαβεί τη μεγάλη πόρτα της Βουλής.

Ο πρώτος «γαλάζιος» βουλευτής του νομού, ο Κώστας Μουσουρούλης παραιτήθηκε για να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τη θέση του πήρε ο Σταμάτης Κάρμαντζης ο οποίος εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Χίου με το ψηφοδέλτιο της περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου. Πρέπει κι ο κ. Κάρμαντζης να παραιτηθεί λοιπόν για να αναλάβει τα νέα αυτοδιοικητικά καθήκοντά του.

Κι έτσι η κ. Σταυρινούδη με 293 σταυρούς μόνο μπορεί να ορκιστεί βουλευτίνα του πρώτου κόμματος της χώρας. Άμα σε θέλει τελικά…

ΥΓ. Υπάρχει κι ακόμη μία περίπτωση: να παραιτηθεί κι ο κ. Κάρμαντζης από τη θέση του βουλευτή και η κυρία Σταυρινούδη. Τότε τη θέση θα καταλάβει η κυρία Τζιάκη Ελένη, τελευταία επιλαχούσα, που συγκέντρωσε 150 σταυρούς….

kentrinews.gr