Στη “Στέγη” ο δήμαρχος Τρικκαίων

STEGI1

Στην Πύλη και στη Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής βρέθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων των φιλοξενούμενων παιδιών.

Στη μονάδα ο κ. Παπαστεργίου ξεναγήθηκε στους χώρους και στις αίθουσες, όπου τα παιδιά φιλοξενούνται και αναπτύσσουν δραστηριότητες.

Σε μια όμορφη και συγκινητική στιγμή, ένα από τα παιδιά, ο Βάιος, χάρισε στον κ. Παπαστεργίου έναν πίνακα που ζωγράφισε. Παραλλήλως, ο κ. Παπαστεργίου ξεναγήθηκε και στον χώρο δημιουργίας χειροτεχνιών και ημερολογίων που, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών τους, τα παιδιά ετοιμάζουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας, καθώς και για τις προοπτικές της Στέγης. Στόχος του Δήμου είναι η συνέχιση λειτουργίας της μονάδας, με την προσφορά μίας μοναδικής ευκαιρίας στα παιδιά αυτά, αλλά και στις οικογένειές τους, να κοινωνικοποιηθούν εκτός οικίας, σε χώρο κατάλληλο.

Ο Δήμος Τρικκαίων, επίσης, διαθέτοντας και δομές κοινωνικής ευαισθησίας, ειδικά για Ατομα με Αναπηρία, όπως το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, επιμένει να τις στηρίζει. Επιμένει να θεωρεί και να υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία, οφείλει να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτόν, μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία μιας δομής με διευρυμένο ωράριο, αλλά και νέες, ενισχυμένες και ουσιαστικότερες δραστηριότητες για τους συμπολίτες μας.

.