Στη νέα ΚΕ του ΜέΡΑ25 ο Δημήτρης Παπαθανασίου

Επανεξελέγη Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ανακοινώθηκε η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην οποία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ο Τρικαλινός δικηγόρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή” Δημήτρης Παπαθανασίου.

Με συμμετοχή που έφτασε στο 80% (497 από τους 624 συνέδρους με δικαίωμα ψήφου), ο Γιάνης Βαρουφακης έλαβε 475 ψήφους, δηλαδή 95% και υπήρχαν 22 λευκά (4%).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η συμμετοχή από το σώμα ήταν μεγάλη, ακόμα και από μέλη του εξωτερικού και περισσότερους από 600 συνέδρους. Έγιναν περισσότερες από 150 τοποθετήσεις για το Καταστατικό και τη Στρατηγική του κόμματος, ενώ έδωσαν το «παρών» οι Τζέρεμι Κόρμπιν και Έτζε Τεμελκουράν.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα του προοδευτικού χώρου για συγκυβέρνηση. Με βασική προϋπόθεση όμως, να υπάρξει συμφωνία στις 7+ 1 προτάσεις του κόμματος και ο διάλογος να ξεκινήσει προεκλογικά.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25, εκτός του Δημήτρη Παπαθανασίου, συμμeτέχουν και οι Στέλλα Κορομπίλια και Ιωάννης Χλόπτσιος.