Στη ΝΔ προσχώρησε η Κατερίνα Μάρκου

Επίσημα πλέον προσχώρησε στη ΝΔ η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερινά Μάρκου

Η κα Μάρκου είχε συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.
Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση η κα Μάρκου με επίσημη δήλωσή της τόνισε ότι «ενώνω από σήμερα τις δυνάμεις μου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και είναι έτοιμος να τις υλοποιήσει. Ενός πολιτικού που θέλει και μπορεί να υπερβεί επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές που ανήκουν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν βλάψει την πατρίδα μας».

Παράλληλα, η κα Μάρκου σημείωσε ότι «η στράτευση μου αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα συγκλίσεων σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Όσοι παρακολουθούν την πολιτική μου στάση, γνωρίζουν ότι έχω με συνέπεια υπηρετήσει τις κεντρώες και φιλοευρωπαϊκές ιδέες μου. Βλέποντας τη λαίλαπα που έρχεται, είχα υπερψηφίσει το 2014 τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Πιστή στο πνεύμα του Συντάγματος, υπερψήφισα και την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχα προειδοποιήσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015 ότι η χώρα βαδίζει προς την καταστροφή, αρνούμενη να δώσω έστω και μια μέρα χάριτος στις ολέθριες επιλογές των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη».

Ακόμη, η βουλευτής επεσήμανε ότι «είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι ακόμη και η Δημοκρατία στην πατρίδα μας κινδυνεύει. Και είναι απόλυτη ανάγκη να αναστραφεί η πορεία σήψης και παρακμής στην οποία μας έχει καταδικάσει η σημερινή Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αυτή τη στιγμή η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει εις πέρας την εθνική αυτή επιταγή΄».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Μάρκου αποτελεί τη δεύτερη προσχώρηση ανεξάρτητου βουλευτή στη ΝΔ, μετά από εκείνη του Ιάσωνα Φωτήλα, την περίοδο της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα τόσο η κα Μάρκου όσο και ο κ. Φωτήλας στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεχτεί με τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού.

dikaiologitika.gr