Στη Γλασκόβη για το 18ο EFTC ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης

Στη Γλασκόβη, για το 18ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αποκατάστασης και Αντιναρκωτικής Πολιτικής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν θεραπευτές, ερευνητές και εκπρόσωποι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζεται το στεγνό θεραπευτικό μοντέλο αλλά και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως ο αειθαλής Ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Columbia  και μεγάλος θεωρητικός του μοντέλου της Θεραπευτικής Κοινότητας, George De Leon.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς: «Παίρνοντας αφορμή από τις 3 λέξεις τις οποίες διάλεξε ο ευρωπαϊκός χώρος του στεγνού θεραπευτικού μοντέλου για να περιγράψει, στην παρούσα δύσκολη διεθνή συγκυρία, το τοπίο της απεξάρτησης, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου, να επιβεβαιώσουμε τον σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ρόλο του ΚΕΘΕΑ στη συνολική προσπάθεια για βιώσιμες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ανακούφισης του βάρους των χρηστών και της προστασίας της συνολικής τους υγείας, πάντα υπό το πρίσμα της οριστικής απεξάρτησής τους, με στόχο την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση.

ΟΙ λέξεις αυτές εκφράζουν το τρίπτυχο «ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», αποτυπώνοντας τον κοινό θεραπευτικό μας παλμό για μια ολιστική προσέγγιση της μάστιγας της εξάρτησης, με υψηλό δείκτη συνεργασίας και πιστότητας».