Στη Δήλο ο Δημήτρης Παπαστεργίου για το 4th Delos Global Gathering

Στην ιστορική και ιερή Δήλο, τη γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη στο 4th Delos Global Gathering, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα “Space Technology for Earth Healing”.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου στην τοποθέτηση του στο συνέδριο «Με το νέο «Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων», ενδυναμώνουμε ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της δυνατότητές μας στις τεχνολογίες και τις εφαρμογές διαστήματος με στόχο να έχουμε ως χώρα τα κατάλληλα εργαλεία για να σχεδιάζουμε αποτελεσματικότερα τις πολιτικές που σχετίζονται με ζητήματα πολιτικής προστασίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την αυθαίρετη δόμηση, την καταπάτηση των παραλιών και πολλά άλλα.

Η ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος, το οποίο ασχολείται με το Διάστημα, είναι μείζονος σημασίας. Η ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών, με τη συμβολή της εγχώριας βιομηχανίας και φυσικά τη συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας, μπορεί να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην οικονομία, όσο και στην έρευνα».