Στέλιος Κούλογλου: Δήλωση έκπληξη – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα

Σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή και θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τυχοδιωκτισμό μία τυχόν προσφυγή στις κάλπες

 

Σε μία δήλωση αιφνιδιασμού από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και σε πλήρη αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο ευρωβουλευτής του, Στέλιος Κούλογλου, υποστηρίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα το κόμμα δεν είναι πρώτο, σπεύδοντας να επισημάνει ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες τώρα θα συνιστούσε τυχοδιωκτισμό, καθώς, όπως εκτίμησε, θα έμενε η χώρα ακυβέρνητη για δύο μήνες.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε:

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένα φλερτ με αυτή την ιδέα, καθώς σε περιόδους κρίσης ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης. Από την άλλη, με όλο το περιβάλλον που υπάρχει και με τον εκλογικό νόμο, θα ήταν πολύ μεγάλος τυχοδιωκτισμός να μείνει η χώρα δύο μήνες ακυβέρνητη, καθώς με τις πρώτες εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κυβέρνηση».

Σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Όπως είναι τα σημερινά δεδομένα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα. Αλλά μπορεί να υπάρξει μια ραγδαία φθορά της κυβέρνησης με την ακρίβεια […]. Αλλά αυτή τη στιγμή, με βάση τις δημοσκοπήσεις, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές τώρα, λέγοντας:

«Σας εκλιπαρούμε, ορίστε εκλογές. Τον Μάιο, τον Μάιο. Εμείς λέμε τώρα, τον Μάρτιο. Μην περιμένετε μέχρι το Μάιο», για να προσθέσει: «Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο ξανά; Αλλάξτε τον και δύο και τρεις φορές. Ό,τι και να φέρετε, εκλογικό νόμο που να βγάζει 50 και 60 έδρες μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν θα το καταφέρετε, είναι αντισυνταγματικό -γιατί είστε ήδη δεύτερο κόμμα και θα είστε όποτε κι αν προκηρύξετε εκλογές».

Οι τοποθετήσεις του Στέλιου Κούλογλου προκαλούν συχνά αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως όταν πέρυσι στη ΔΕΘ είχε μιλήσει για ισοπαλία Τσίπρα-Μητσοτάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

pagenews.gr