Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος: Οι εκκλησίες θα ανοίξουν κανονικά

”Από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο” τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την χθεσινή εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Aναλυτικά:

«Τις ημέρες αυτές εχθές, προχθές, η ελληνική κυβέρνηση για να παρηγορήσει τους πολίτες, ειδικά των Αθηνών, διάλεξε να ανεβεί μια καλλιτέχνης επάνω σε μια σε μια καρότσα και σαν τσιγγάνοι να γυρίζουν με ηχεία σε όλη την πόλη των Αθηνών και να τραγουδούν και να χορεύουν και να ενισχύουν έτσι τον κόσμο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένων μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχουν τα μέτρα της ασφαλείας και παρακολουθούσαν αυτήν την συναυλία. Επειδή λοιπόν, δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή αυτή ήταν μια πράξη, η οποία προσβάλλει όλους εμάς όπου κάναμε την υπακοή μας για τους λόγους που αναφέραμε, κλειστήκαμε μέσα στους ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα σφραγίσαμε και τις καμπάνες για μην παρανομήσουμε, όταν λοιπόν οι επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι λιτανείες των ιερών εικόνων, ακόμα και μεμονωμένους με ιερείς δεν βγαίνουν και γίνονται αυτά τα υπόλοιπα λοιπόν μέσα στην Αθήνα, τότε λοιπόν εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο.

Άρα λοιπόν και τις πόρτες ανοίξαμε και τα μικρόφωνα ανοίξαμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονο του. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη».

 

✞ Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος
(Σήμερα 26/4/2020 Κυριακή του Θωμά στο κήρυγμά του)