Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και καύσωνας το επόμενο Σαββατοκύριακο

Μετά από μία ενίσχυση των βόρειων ανέμων από την Δευτέρα έως την Τετάρτη αναμένεται να δούμε 40άρια

Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Κυριακής θα είναι οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά και οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των 36 με 38 βαθμών στα ηπειρωτικά, μάλιστα την Κυριακή στα δυτικά θα φτάσει και 39 βαθμούς Κελσίου. Από την Δευτέρα έως την Τετάρτη θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ, ρίχνοντας λίγο τη θερμοκρασία. Από την Πέμπτη που θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, αναμένεται νέα, σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, που θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όποτε είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει ένα επεισόδιο καύσωνα, σύμφων με τον ίδιο.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.